مقاله اندیشه های اسلامی

مقاله اندیشه های اسلامی مقاله اندیشه های اسلامی

دسته : معارف اسلامی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 40 KB

تعداد صفحات : 78

بازدیدها : 242

برچسبها : اندیشه اسلامی

مبلغ : 3500 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله اندیشه های اسلامی - بررسی مباحث، چالشها و آسیبها و آزادی در اندیشه اسلامی

مقاله اندیشه های اسلامی

بخشهایی از متن مقاله:

چالشها و آسیب های اندیشه ورزی اسلام

از مهم ترین امتیازات انسان داشتن اندیشه است؛ در اهمیت اندیشه و نقش آن در تحولات فردی و اجتماعی بسیار سخن رفته است و در ارزش و اهمیت آن همین بس که پیامبران الهی دعوت خود را از یک تحول فکری آغاز کردند، بدین صورت که در آغاز تحولی ژرف در اندیشه انسانها پدید آوردند تا بر پایه اندیشه توحیدی تحولات عمیق و تمدن ساز را در جوامع بشری استوار سازند.

از مهم ترین استعدادهایی که در بشر نهفته و به شدت نیازمند آزادی است اندیشه ورزی و تفکر است، چرا که آزادی در اندیشه ورزی شرط پیشرفت افکار و تحولات در انسان و تکامل است؛ ولی از آن جایی که دنیا محل تثضاد و تزاحم است، تحقق این نعمت همواره با مزاحمت ها و موانع روبه رو بوده است که اقتضای ظهور آزاداندیشی را می گیرد.

در اندیشه ورزی موانع بسیار وجود دارد که با بودن آن موانع و آفتها اندیشه دچار ضعف شده، و اندیشه ورزی معنای درستی پیدا نمی کند؛ و چنان چه آنها شناخته نشوند، پیامدهای نامطلوبی هم چون جمود و تحجر را به دنبال دارد که خود سبب گمراهی و پیروی از خواهش های نقس انسان می شود، لذا هر تبلیغی ولو مسموم، بر او اثر می گذارد. ...

استراتژى وحدت در اندیشه اسلامی

... آن گونه که مؤلف در مقدمه جلد دوم (ص 11) تصریح کرده این کتاب جلد اول و دوم از دوره سه جلدى استراتژى وحدت در اندیشه سیاسى اسلام است که البته تا کنون جلد سوم آن انتشار نیافته است.

جلد اول با مقدمه علامه محمد تقى جعفرى آغاز مى شود و در پى آن، مقدمه مؤلف آمده است. این جلد در سه فصل سامان یافته است: فصل اول، وحدت اسلامى در منابع اصیل اسلامى ; فصل دوم، زمینه و سابقه تاریخى وحدت و تفرقه در جهان اسلام; فصل سوم، سید جمال الدین الحسینى، بزرگ منادى وحدت مسلمین و یکپارچگى جهان اسلام.جلد دوم مشتمل بر دو فصل است: فصل اول، در مصر، سوریه و حجاز; فصل دوم، در عراق و لبنان.

مؤلف - آن طور که خود بیان کرده - قصد دارد در جلد سوم زمینه و سابقه تاریخى وحدت و تفرقه در هند و پاکستان و ایران را بررسى کند و در خاتمه هم به نتیجه گیرى و جمع بندى و ارائه تز اصلى خود (اتحاد جماهیر اسلامى) همراه با توصیه ها و پیشنهادها بپردازد.

علامه جعفرى در مقدمه اش، با ارائه تعریفى جامع از دین و بیان ریشه امت اسلامى و عوامل اساسى گرایش به دین اسلام و نیز این نکته که اسلام نخستین بار حقوق اساسى سه گانه (حق حیات، حق کرامت و حق آزادى معقول) را به صورت جدى مطرح کرد، بر آن است که اثبات کند احکام و تکالیفى که اسلام براى انسان ها مطرح کرد مبتنى بر حیات معقول است و این احکام و تکالیف به مقتضاى اصل وحدت و برابرى انسان ها در نزد خداى تعالى و بر طبق اصل مشروط بودن تکلیف به قدرت، فرازمانى و فرامکانى هستند. مبنا و منشا حقیقى وحدت امت اسلامى در نظر استاد جعفرى، همان دین اسلام است که ریشه در فطرت الهى دارد و خداى متعال آن را در نهاد تمام انسان ها قرار داده است و این، عامل هماهنگى همه ادیان توحیدى ابراهیمى نیز است. ...

فهرست مطالب مقاله:

چالشها و آسیب های اندیشه ورزی اسلام

آزادی در اندیشه اسلامی

مباحثى در اندیشه اسلام

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید